Ikke en lyd?

Er det tungt å skrive og så skulle du gjerne skrevet både mye og ofte for å holde kontakt med mange-? Ikke alltid så lett å få ringt - kanskje passer det ikke å svare når det passer deg å ringe - og kanskje har du en historie å fortelle?
Hvorfor ikke snakke i vei, gjøre opptak av det og så sende det med en mail til den som skal ha det?
Ja, hvorfor ikke??? Parkinson'ere får noen ganger dårligere stemme med årene (og det er vi ikke alene om!) men ikke sitt stille og spar på stemmen - DEN går ikke! Da blir det verre! Så speak out så lenge det er pip i deg!

Moderne laptop'er/ bærbare pc'er har innebygget mikrofon (gjerne plassert nær kanten der den åpnes) og til stasjonære kan man kjøpe små, lette mikrofoner til å plugge i - ofte følger de vel med også.
Men så - hva gjør man for å ta opp osv?
  






1. START - Alle programmer – Tilbehør – Lydinnspilling. Ikonet legger seg i listen over brukte programmer når du har brukt det og kan også legges i "bunnlinja" eller på skrivebordet for kjapp start







2. Klikk på knappen og begynn å snakke! Klikk samme knapp når du stopper - teksten er endre.
Opptaket/ fila må lagres på vanlig måte.








3. Finn den lagrede fila og klikk for å kjøre. Det er fort å finne de siste filene man jobbet med ved å klikke START - Siste elementer - og så på filnavnet.








4. Da startes dette standardprogrammet; Windows Media Player.
Klikk på pila i midten og hør.
Klikk samme knappen for pause.
Stopp ved å klikke på firkanten.
Programmet starter i full skjerm, men nede i høyre hjørne er det en pil som peker ned mot en liten strek - klikk på dette og programmet blir så stort som dette. Det lille ikonet rett over gjør programmet/ spilleren stort.


5. Høyreklikk på ikonet for lydinnspilling når det ligger i raden av nylig startede programmer, og velg ”Legg til i hurtigstart”, så dukker det opp helt nederst.

6. Vil du heller ha startikonet på skrivebordet, høyreklikker du som nevnt over, men velger Send til og Skrivebord.

7. Da er det, i begge tilfeller, bare et klikk på ikonet som mangler før du er i gang!

Hvis det skulle vise seg at det er vanskelig å få lyd i mikrofonen, høre opptaket eller andre ting som rett som det er skjer i denne verden, så kan det hende det hjelper å prøve noe av det som vises i denne forklaringen.

Ingen kommentarer: